Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Bostoni barna kenyér

Hozzávalók:

  • 90 g kukoricaliszt
  • 90 g sima liszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 90 g rozsliszt
  • 1 kk ml só
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 90 g mag nélküli mazsola
  • 120 ml tej
  • 120 ml víz
  • fekete melasz

1 vagy 2 kenyeret ad ki

Béleljük ki egy 1,2 l űrtartalmú konzervdoboz, vagy fém kávésdoboz hengeres alját beolajozott zsírpapírral, ebben fogjuk sütni a kenyeret. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a kukoricalisztet a sima liszttel és a rozsliszttel, a sóval, a szódabikarbónával és a mazsolával (ezt el is hagyhatjuk). Melegítsük össze a tejet, a vizet és a melaszt, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze nedves tésztává. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl! Töltsük a tésztát dobozokba úgy, hogy azoknak kb. kétharmadáig érjen. Gondosan fedjük le alufóliával vagy kikent zsírpapírral, és kössük le. Hőálló edénybe tegyünk vizet, és melegítsük forráspontig, majd helyezzük bele a dobozokat. Ha tudjuk, egy rácsot is rakhatunk bele, és akkor arra tegyük a dobozokat, és lefedve gőzöljük a tésztánkat másfél óra hosszat. Szükség szerint töltsük utána a vizet, ha az elpárolgott. Mikor elkészült, néhány percig még hagyjuk a dobozokban, majd fordítsuk ki belőle a tésztát. Melegen kínáljuk teához vagy sós fogásokhoz.