Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Skót zablepény

Hozzávalók:

  • 115 g közepes finom zabliszt
  • 1/4 kk só
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 15 ml olvasztott zsiradék (margarin, olaj, vaj, zsír)
  • 45-60 ml meleg víz

8 lepényt ad ki

A zablepényt hagyományosan sütőlapon sütik, de sütőben is süthetők kb. 20 percig 180 °C-on, vagy amíg enyhén meg nem pirulnak.

Zsírozzuk ki a tepsit. Egy keverőtálban keverjük össze a zablisztet, a sót és a szódát, adjuk hozzá az olvasztott zsiradékot, és annyi meleg vizet, hogy összeálljon a tészta. Zabliszttel meghintett felületen könnyedén gyúrjuk egyenletessé, és osszuk el két részre. Zabliszttel meghintett felületen nyújtsuk ki mindkét tésztadarabot olyan vékonyra, amilyenre csak lehet – kb. 15 cm átmérőjű és 5 mm vastag koronggá.
Vágjuk mindkét korongot 4-4 negyedre. Hús- vagy halkiemelő lapáttal helyezzük a négy cikkelyt a sütőlapra, és mérsékelt tűzön 4-5 percig süssük. Előfordulhat, hogy a szélek elkezdenek felpöndörödni. Fordítsuk a másik oldalukra a cikkelyeket, és süssük 1-2 percig. A második oldalt megsüthetjük előmelegített grill alatt is úgy, hogy ropogós legyen, de ne barnuljon meg. Helyezzük rácsra, hogy kihűljön. Ezek után ugyanilyen módon járunk el a többi cikkellyel is.