Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Portugál kukoricás kenyér

Hozzávalók:

  • 20 g friss élesztő
  • 250 ml langyos víz
  • 225 g kukoricaliszt
  • 250 g fehér kenyérliszt
  • 150 ml langyos tej
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 1/2 kk só
  • kukoricadara a megszóráshoz

1 nagycipót ad ki

Míg a spanyolok a kukoricás kenyeret árpaliszttel készítik, a portugálok fehér kenyérlisztet és kukoricalisztet használnak.

Tipp:

Helyettesítsük a kukoricaliszt felét kukoricadarával, hogy rusztikusabb, kicsit ropogósabb cipót kapjunk.

Zsírozzuk ki a tepsinket, és hintsük meg kukoricaliszttel. Keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel, és adjuk hozzá a kukoricaliszt felét, 50 g kenyérlisztet, és keverjük folyós tésztává. Fedjük be az edényt, és pihentessük legalább fél órán keresztül vagy amíg buborékok kezdenek megjelenni a felületén. Adjuk hozzá a tejet, az olívaolajat, fokozatosan keverjük hozzá a maradék kukoricalisztet, a kenyérlisztet és a sót, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Belisztezett munkafelületen gyúrjuk egyenletes és rugalmas tésztává. Tegyük egy kiolajozott tálba, fedjük be enyhén beolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 1/2-2 óra hosszat, illetve amíg duplájára nő. Amikor megkelt, dagasszuk újra, formázzunk belőle kis cipót, és kissé lapítsuk le. Hintsük meg kukoricadarával, majd kelesszük legalább 1 órán keresztül. 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig, tegyünk az aljába hőálló tálba vizet, vagy spricceljünk be közbe vizet a sütőbe, majd csökkentsük a sütő hőfokát 190 °C-ra, és süssük még 20-25 percig. Akkor sült meg, ha megpirult és tompa hangot ad az alja ütögetésre. Rácsra helyezve hűtsük ki.