Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Mallorcan Ensaimadas

Hozzávalók

  • 225 g fehér kenyérliszt
  • 1/2 kk só
  • 50 g  finomított kristálycukor
  • 15 g friss élesztő
  • 75 ml langyos tej
  • 1 tojás
  • 30 ml napraforgóolaj
  • 50 g olvasztott zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • porcukor a meghintéshez

16 péksüteményt ad ki

Ezek a csiga vagy kígyó alakú péksütemények Spanyolország kedvelt csemegéi. Az édes tésztacsíkokat hagyományosan sertészsírral kenték meg, de manapság főleg margarinnal gazdagítják a finomságokat.

Zsírozzunk ki két tepsit. Egy nagy keverőtálba öntsük bele a lisztet, és keverjük össze a sóval, a cukorral, majd nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Morzsoljuk bele az élesztőt, és öntsük rá a langyos tejet, majd a halom széléről vegyünk el lisztet, hintsünk rá az élesztős keverékre. Hagyjuk állni legalább 15 percig, illetve amíg buborékok nem képződnek rajta. Közben verjük fel a tojást a napraforgóolajjal, adjuk a lisztes masszához, és dagasszuk egyenletes tésztává. Borítsuk ki belisztezett munkafelületre, és gyúrjuk addig, amíg a tészta egyenletes és rugalmas lesz. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni egy óra hosszat, illetve amíg duplájára nő. Amikor megkelt, borítsuk ki újra belisztezett munkafelületre, dagasszuk, dögönyözzük, püföljük, és osszuk el a tésztánkat 16 egyforma darabra. Formázzunk egyforma rudakat, mártsuk meg őket az olvasztott margarinban, és csavarjuk fel őket csigává a kikent tepsinkben. Fedjük be őket beolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen kelesszük kb. 45 percig, illetve amíg méretük duplájára nő. Időközben melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra, kenjük meg a csigákat vízzel és szórjuk rájuk a cukrot. Süssük 10 percig, illetve addig, amíg világosbarnára pirulnak. Rácsra helyezve hűtsük ki őket, szórjuk meg a tetejüket ismét cukorral, és még melegen fogyasszuk.