Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Pan De Cebada

Hozzávalók:

  • A kovászhoz:
  • 175 g kukoricaliszt
  • 560 ml víz
  • 225 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
  • 75 g árpaliszt

A tésztához:

  • 20 g friss élesztő
  • 45 ml langyos víz
  • 225 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
  • 1 ek só
  • kukoricaliszt a meghintéshez

1 nagy cipót ad ki

Ennek az árpa- és kukoricalisztből készült, gazdagon ízesített spanyol parasztkenyérnek tömör, nehéz állaga van, de igen élvezetes.

Készítsünk kovászt, amelyhez  keverjük a kukoricalisztet a víz felével, majd adjuk hozzá a maradék vizet. Főzzük fel állandó kevergetés közben, hogy sűrű masszát kapjunk, és hűtsük ki. Adjuk hozzá a teljes kiőrlésű lisztet és az árpalisztet, dolgozzuk össze tésztává. Tegyük vissza a tálba, fedjük le beolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk a kovászt állni 36 óra hosszat. Készítsük elő a tepsinket. Az élesztőt olvasszuk fel a langyos vízben, adjuk a kovászhoz a teljes kiőrlésű liszttel és a sóval együtt, majd dolgozzuk össze tésztává. Ezután gyúrjuk egyenletes, rugalmas tésztává. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük le olajozott frissen tartó fóliával, és kelesszük meleg helyen 1 1/2-2 óra hosszat. Dagasszuk újra, és formázzunk belőle vaskos cipót, tetejét hintsük meg egy kis kukoricaliszttel. Helyezzük a tepsire, és borítsuk be egy nagy tállal, kelesszük újabb 1 óra hosszat, illetve amíg közel duplájára nő. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és egy hőálló edényben helyezzünk vizet az aljára. A megkelt tésztát azonnal tegyük a sütőbe, a vízzel teli edény feletti rácsra. Süssük a cipót 10 percig, majd vegyük ki a sütőből a vizestálat, csökkentsük a sütő hőfokát 190 °C-ra, és süssük még kb. 20 percig. Rácsra helyezve hűtsük ki.