Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Pan Gallego

Hozzávalók:

  • 350 g fehérítetlen fehér kenyérliszt
  • 115 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
  • 10 ml só
  • 20 g friss élesztő
  • 275 ml langyos víz
  • 30 ml olívaolaj vagy sertészsír
  • 30 ml tökmag
  • 30 ml napraforgómag
  • 15 ml köles
  • kukoricaliszt a meghintéshez

1 nagy cipót ad ki

Ez egy tipikus galíciai cipó, kis csavarral a tetején. Az olívaolajtól lágy a bele, a kenyérbe szórt köles, napraforgó- és tökmag pedig érdekes, vegyes állagot kölcsönöz neki.

Készítsük elő a tepsinket, majd egy keverőtálban keverjük össze a liszteket a sóval, és nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a langyos vizet, adjuk hozzá az olvasztott zsiradékot, dolgozzuk szilárd tésztává, majd belisztezett munkafelületen dagasszuk egyenletes, rugalmas állagúra. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük le beolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni másfél-két óra hosszat, illetve amíg duplájára nő. Dögönyözzük meg a tésztánkat, majd belisztezett munkafelületen dolgozzuk bele a tökmagot, a napraforgómagot és a kölest. Újra fedjük be, és pihentessük 5 percig. Formázzunk cipót belőle, a tetejét csavarjuk meg, hogy egy sapka csúcsára hasonlítson. Tegyük a tepsire, borítsuk le egy tállal, majd kelesszük másfél óra hosszat. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és egy hőálló edényben helyezzünk vizet az aljára. A megkelt tésztát azonnal tegyük a sütőbe, a vízzel teli edény feletti rácsra. Süssük a cipót 10 percig, majd vegyük ki a sütőből a vizestálat, csökkentsük a sütő hőfokát 190 °C-ra, és süssük még kb. 20 percig. Rácsra helyezve hűtsük ki.