Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Kalács tej nélkül

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • 1 dkg só
  • 5-6 dkg cukor
  • 1 kg liszt

Az élesztőből a vízzel jó kovászt készítünk. Közben 30 dkg burgonyát héjában megfőzünk, meghámozunk, áttörünk. Ha a kovász már megkelt, 10 dkg habosra vert zsiradékkal, 1 dkg sóval, 5-6 dkg cukorral és krumplival összedagasztjuk, és annyi liszttel, hogy a kovásszal 1 kg-ot használjunk fel. (Nem szabad túl puhára gyúrni!) Jól meg kell keleszteni, és annyi részre osztani, ahány fonatból akarjuk készíteni a kalácsot. Fonjuk meg a kalácsot, és hagyjuk még egyszer megkelni. Előmelegített sütőben süssük 200 °C-on. Ha elkészült, rácson hűtsük ki.