Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Bajor sörperec (lúgos perec)

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 ml langyos víz
  • 25 g friss élesztő vagy 2 csomag szárított élesztő (7 g)
  • 1 tk só
  • 1/2 tk cukor
  • 2 ek szódabikarbóna
  • nagyszemű tengeri só a díszítéshez

A lisztet, a vizet az élesztőt, a sót és a cukrot dolgozzuk össze lágy tésztává, majd dagasszuk addig, amíg egy ruganyos cipót kapunk. Osszuk el 6 ökölnyi nagyságú egyforma bucira, és sodorjunk belőle hosszú rudakat. A két végét fogjuk össze, csavarjuk meg, majd hajtsuk vissza, és rögzítsük az aljára. Nyomjuk rá a végét, hogy ne essen szét. Közben forraljunk fel vizet, tegyük bele a szódabikarbónát, majd a pereceket, és főzzük őket egy-egy percig. Egy szűrőlapáttal szedjük ki őket, helyezzük sütőlemezre, és hagyjuk, hogy megszáradjanak. Majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával. Ha gondoljuk, a karika alján néhány helyen be is vághatjuk, hogy amikor sül, szépen megnyíljon a tészta, tetejét szórjuk be sóval. Kelesszük kb. 15 percig, majd 200 °C-ra (hőlégkeverős sütőben 180 °C) előmelegített sütőben süssük 22-25 percig őket.