Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Köménymagos kenyér

Hozzávalók:

  • 200 g durvára őrölt rozsliszt
  • 350 g rozsliszt
  • 550 g fehér liszt
  • 3 ek köménymag
  • 220 ml víz
  • 250 ml langyos író
  • 40 g élesztő
  • 3 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek kovász
  • 2 1/2 ek ecet

A szobahőmérsékletű köménymagot, a kovászt és a rozsliszteket összekeverjük a vízzel, és éjszakára állni hagyjuk. Másnap a langyos íróba beletesszük a sót, a cukrot, az ecetet, valamint az élesztőt, és hozzáadjuk az előző napi rozskovászunkat. A maradék liszt hozzáadásával – dagasztógépünk segítségével – jól összedolgozzuk, mindaddig, amíg megfelelő állagú tésztát kapunk. Kelesszük tésztánkat legalább a duplájára. Miután megkelt, dagasszuk addig, hogy leváljon a kezünkről, illetve az edény széléről, és formázzunk belőle cipót. Tegyük szakajtókosárba, vagy egy belisztezett konyharuhával kibélelt tálba, dagasszuk újra a duplájára, majd süssük ki előmelegített sütőben 15 percen keresztül 250 °C-on, majd 45-60  percen keresztül 175 °C-on. Tegyünk egy hőálló tálba a sütő aljára vizet a gőzképződés érdekében. A legideálisabb, ha kemencében, vagy pizzasütő lapon tudjuk sütni, de sima sütő is megteszi.