Carta Da Musica
Hozzávalók:
- 250 g búzaliszt
- 250 g búzadara
- víz
- só
- 20 g élesztő
A búzalisztet és a darát sós langyos vízzel – a vizet fokozatosan adagolva – lágy tésztává gyúrjuk össze. A tésztát addig dagasztjuk, amíg ruganyos nem lesz. Majd hozzáadjuk az élesztőt, és szépen beledolgozzuk a tésztába. Fedjük be egy konyharuhával, és hagyjuk legalább fél napon át megkelni. Az első kelesztés után még egyszer átdagasztjuk, ezt követően ismét hagyjuk kelni, majd sodrófával vékony, kerek lapokká nyújtjuk. 240 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Gyorsan vegyük ki, és horizontálisan vágjuk félbe, hogy két szép felet kapjunk. Tegyük vissza a sütőbe, és még pár percig süssük őket.