Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Finn árpalepény

Hozzávalók:

  • 225 g árpaliszt
  • 1 kk só
  • 2 kk sütőpor
  • 25 g zsiradék (margarin, olaj, vaj) felolvasztva
  • 120 ml sovány tejszín
  • 60 ml tej

1 kis lepényt ad ki

Észak-Európában még napjainkban is gyakran sütnek árpából és rozsból kenyérkülönlegességeket. Ezt a gyorsan elkészíthető lepényt a legjobb melegen, margarinnal kínálni.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és zsírozzuk ki a tepsinket. Egy nagy keverőtálba keverjük össze a lisztet, sót és a sütőport, majd adjuk hozzá a zsiradékot, a tejszínt és a tejet. Dagasszuk tésztává. Borítsuk ki belisztezett munkafelületre, és formázzunk kb. 1 cm vastag lepényt. Tegyük a tepsibe, és éles késsel vágjunk a tetejére 6 cikkelyt, majd villával szurkáljuk meg a felületét. Süssük 15-18 percig, illetve amíg kissé megpirul. Vágjuk cikkelyekre és melegen kínáljuk.