Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Tökös-diós kenyér

Hozzávalók:

  • 500 g sütőtök meghámozva, kimagozva és feldarabolva vagy hokkaido tök (azt nem kell hámozni)
  • 75 g finom kristálycukor
  • 1 kk reszelt szerecsendió
  • 50 g zsiradék (margarin, olaj, vaj) felolvasztva
  • 3 tojás enyhén felverve
  • 350 g fehér kenyérliszt
  • 10 ml sütőpor
  • 75 g dió összevágva

1 kenyeret ad ki

Kínálhatjuk húsokkal, sajttal vagy egyszerűen megvajazva.

Kenjünk ki egy 21,5 x 11 cm-es sütőformát, és béleljük ki az alját. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Főzzük meg a tököt, jól csöpögtessük le, majd pürésítsük a botmixerrel, és hűtsük le. Tegyünk egy nagy keverőtálba 275 g-ot a püréből, keverjük össze a cukorral, a szerecsendióval, az olvasztott zsiradékkal és a tojásokkal. Öntsük keverőtálba a lisztet, a sütőport és a sót, majd nyomjunk a közepébe egy lyukat, adjuk hozzá a sütőtökmasszát, és dagasszuk össze, végül dolgozzuk el benne a diót is.

A kikent sütőformában süssük 1 óra hosszat, illetve amíg megpirul, és elkezd leválni a forma széleiről. Helyezzük rácsra, hogy kihűljön.