Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Walesi virágcserépkenyér

Hozzávalók:

  • 115 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
  • 350 g fehér kenyérliszt
  • 1 1/2 kk só
  • 15 g friss élesztő
  • 150 ml langyos tej
  • 120 ml langyos víz
  • 50 g olvasztott zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • 1 ek összevágott snidling
  • 1 ek összevágott petrezselyem
  • 1 kk összevágott friss zsálya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • felvert tojás a kenéshez
  • édesköménymag megszóráshoz

2 cserépre valót ad ki

Zsírozzunk ki két tiszta, 14 cm átmérőjű, 11 cm magas agyag virágcserepet. Egy nagy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet és a sót, majd nyomjunk mélyedést a közepébe, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a tejet, majd a szélekről hintsünk rá egy kis lisztet. Fedjük le a tálat, és hagyjuk meleg helyen 15 percig. Miután egy kicsit megkelt, adjuk hozzá a vizet, az olvasztott zsiradékot, a fűszernövényeket, a fokhagymát, dagasszuk tésztává, majd borítsuk enyhén meglisztezett felületre, és gyúrjuk kb. 10 percig, vagy addig, amíg a tészta egyenletes és rugalmas lesz. Tegyük vissza a keverőtálba, fedjük be enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen kelesszük, 1 1/4-1 1/2 órán keresztül, illetve amíg duplájára nem nő. Ismét borítsuk ki belisztezett munkafelületre, dögönyözzük meg, és osszuk el két részre. Formázzuk meg, és tömködjük az előkészített cserepekbe úgy, hogy a tészta a cserepek feléig érjen.  Fedjük le beolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig, illetve amíg a tészta el nem éri a cserepek széle alatti 2,5 cm-t.

Időközben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kenjük meg a tészták tetejét felvert tojással, tetszés szerint hintsük meg édesköménymaggal. Süssük 35-40 percig, illetve amíg meg nem pirul. Rácson hagyjuk kihűlni.