Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Ír szódás kenyér

Hozzávalók:

  • 225 g finomliszt
  • 225 g teljes kiőrlésű liszt és valamennyi a meghintéshez
  • 1 kk só
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2 kk tisztított borkő
  • 40 g zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • 1 kk finom kristálycukor
  • 350-375 ml író

1 cipót ad ki

A szódás kenyér percek alatt elkészíthető és kiváló melegen, egyenesen a sütőből felszolgálva. Ha könnyebb kenyeret szeretnénk, használhatunk hozzá csak sima fehér lisztet.

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra, és zsírozzunk ki egy sütőlemezt. Egy nagy keverőtálba keverjük össze a lisztet és a sót, adjuk hozzá a szódabikarbónát és a borkőt, majd morzsoljuk bele a zsiradékot, dolgozzuk össze, ezután keverjük bele a cukrot is. Adjunk hozzá annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk, majd formázzunk cipót. Nem kell túl sokáig dagasztani, mert akkor nehéz lesz a tészta. Helyezzük az előkészített sütőlemezre, és éles késsel vágjunk bele mélyen egy keresztet. Finoman hintsük meg teljes kiőrlésű liszttel, és süssük 35-45 percig, illetve amíg jól megkel. Melegen kínáljuk.