Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Burgonyás, köménymagos kenyér

Hozzávalók:

  • 5 kg búzaliszt
  • 6-7 dkg élesztő
  • 1-2 főtt, reszelt burgonya
  • 10 dkg só
  • 1-2 dl langyos víz

Az este folyamán a dagasztóteknő egyik felében készítsük el a kovászt (vagy használjuk az előző sütésből megmaradt tésztát) az élesztő, a langyos víz és megfelelő mennyiségű liszt, valamint a burgonya hozzáadásával, aztán letakarva tegyük langyos helyre. Másnap reggel a lisztet langyos vízzel jól összegyúrjuk és megdagasztjuk, addig, amíg leválik a kezünkről és az edényről. Dagasztás előtt tetszés szerint köménymagot adunk hozzá, a miskolci krumplis kenyérhez még sertészsírt is adnak. Cipókat formálunk, liszttel megszórt keszkenőben a szakajtóba tesszük, majd langyos helyen megkelesztjük őket. A kemencében 2-2 1/2 óra alatt sütjük ki.