Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Búzakenyér

Hozzávalók:

  • 2 kg kenyérliszt (BL 80)
  • 1 adag erjesztőanyag vagy kovász,
    vagy 2 dkg élesztő

Szitáljuk át a lisztet, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Adjuk hozzá a kovászt, vagy a langyos vízben áztatott erjesztő anyagot, vagy az élesztőt, és öntsünk rá még annyi vizet, hogy összesen 1 litert használjunk fel. Keverjük el kezünkkel a liszt kb. 30%-át a vízzel, adjunk hozzá sót, majd takarjuk le, és hagyjuk állni meleg helyen 5-6 órát. Az alapos kézi dagasztást (ne kíméljük a tésztát, öklözzük, bokszoljuk, vagdaljuk a munkafelülethez) követően a kenyértésztát megfelelő tömegű darabokra kiszakítjuk, és a konyharuhával kibélelt szakajtóban vagy egy tálban, 30 °C körüli hőmérsékleten addig kelesztjük, amíg a kenyér térfogata a kétszeresére nő. Ekkor kiborítjuk az edényből, és előmelegített sütőben 200-240 °C-on addig sütjük, amíg megpirul. A kenyér akkor sült meg, ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad. Helyezzük rácsra, és így hűtsük ki. A megsült kenyér tetejét vizes kefével kenjük át, hogy szép fényes legyen.