Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Kifli

Hozzávalók:

  • 1/4 kg liszt
  • 2 1/2 dkg élesztő
  • langyos tej
  • 75 dkg liszt
  • 2 dkg só
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg zsiradék (margarin, olaj, vaj)

Az 1/4 kg lisztből, az élesztőből és a langyos tejből lágy kovászt csinálunk. Amikor jól megkelt, összegyúrjuk 75 dkg liszttel, 2 dkg sóval, ugyanannyi cukorral, 10 dkg zsiradékkal és annyi tejjel, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen, és megdagasztjuk. Letakarva újra megkelesztjük. Belisztezett deszkán vagy munkafelületen vékony, kerek lapocskákra nyújtjuk. Egy-egy lapot négyfelé vágunk, és az így nyert háromszögekből a szélesebb szélüktől feltekergetve kifliket formálunk. Tepsibe rakjuk, és még egyszer megkelesztjük. Tojássárgájával megkenve ropogósra sütjük.

A szegedi vágott kenyér ugyanabból a tésztából készül, mint a kifli. Állítólag egy szegedi pék megunta a kiflik készítését, és egyszer egy nagyobb darabot egyben sütött ki.