Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Drezdai „Stollen”

Hozzávalók:

  • 600 g aranymazsola
  • 4 ek rum
  • 1 kg liszt
  • 1/2 l langyos tej
  • 84 g élesztő
  • 200 g cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • őrölt szerecsendió-virág
  • 500 g zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • 100 g apróra vágott mandula
  • 150 g kandírozott citromhéj apró kockákra vágva
  • 100 g kandírozott narancshéj apró kockákra vágva
  • olvasztott zsiradék a kenéshez és porcukor a megszóráshoz

A mazsolát áztassuk be éjszakára a rumba. A liszthalom közepébe csináljunk egy kis mélyedést, ebbe tegyük bele az élesztőt, öntsünk rá a langyos tejből egy kicsit, adjuk hozzá a cukrot és a csipetnyi sót, dolgozzuk össze egy kis liszttel, takarjuk le, és hagyjuk állni. Mikor a kétszeresére növekedett, akkor adjuk hozzá a maradék tejet, a reszelt citromhéjat, a szerencsendió-virágot, majd folyamatosan keverjük bele a puha margarindarabkákat. Innentől kezdve egy kicsit meg kell erőltessük magunkat, mert jól össze kell dolgozni a tésztát. Adjuk hozzá az aprított mandulát, és osszuk el egyenletesen, hogy a tészta minden részére jusson. Ezután a narancshéjat, a citromhéjat, a végén pedig a rumba beáztatott mazsolát. Ha jól elosztottuk a tésztában az összes adalékot, akkor megformázhatjuk egy hosszúkás kenyérformává, majd pihentessük 1 órán keresztül. Lapítsuk ki a tésztánkat, majd kezdjük el felsodorni, amíg a tésztánk eléri a tipikus „Stollen” formáját. Nincs más hátra, tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük egy órán keresztül. Amikor elkészült, kenjük meg zsiradékkal a tetejét és szórjuk be porcukorral.