Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Felső-ausztriai hagymás kenyér

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 40 g élesztő
  • 250 ml tej
  • csipetnyi só
  • fej finomra vágott hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 50 g zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • 1/2 kk só
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 kk ánizs
  • 1/2 kk édeskömény
  • 1 ek fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó)
  • tojás
  • 1 kk ánizs megszórni a tetejét
  • 6-8 db 12-15 cm átmérőjű agyagcserép

Tegyük egy keverőtálba a lisztet, majd csináljunk az öklünkkel a közepébe egy bemélyedést. Morzsoljuk bele az élesztőt, a langyos tejet, valamint a cukrot, keverjük össze egy kis liszttel, és hagyjuk pihenni 15 percig. Közben az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon, hűtsük le, majd adjuk hozzá fűszereket és a két tojást. Dolgozzuk össze tésztává, és dagasszuk addig, amíg hólyagos nem lesz. Hagyjuk újabb 15 percig kelni. Kenjük ki a cserepeket, majd lisztezzük ki, és öntsük bele a tésztánkat úgy, hogy kb. háromnegyedéig legyen benne tészta. Hagyjuk újabb 30 percig kelni, kenjük meg a tetejüket vízzel, és szórjuk rá az ánizsmagokat. 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Ha kihűltek, egyszerűen borítsuk őket ki a cserépből.