Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Kornspitz

Hozzávalók:

  • 300 g tönkölybúzából készült kovász
  • 300 g tönkölybúzaliszt
  • 100 g rozsliszt
  • 10 g só
  • 150-200 g víz, amennyit felvesz a tésztánk
  • 50 g pörkölt szezámmag

(Ha szeretnénk meggyorsítani a kelesztési folyamatot, akkor használjunk 50 g élesztőt is.)

Tegyük egy keverőedénybe a kovászt, adjuk hozzá a liszteket, a sót, valamint annyi vizet, hogy egy sima, ruganyos tésztát kapjunk. Hagyjuk megkelni kb. 35 percig, majd dagasszuk jól át. Osszuk el 8-10 cipóra, ezeket sodrófával nyújtsuk ki, sodorjuk fel mint a rétest, és hempergessük meg szezámmagban. Kelesszük őket 60-90 percig, vágjuk be háromszor a tetejüket, majd helyezzük sütőlemezre, és 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük 12 percig, utána 190 °C-on további 15 percig.