Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Savanyú káposztás kenyér Siegerlandból

Hozzávalók:

  • 425 g savanyú káposzta
  • 250-275 ml víz
  • 20 g élesztő
  • 50 g kovász
  • 350 g fehér kenyérliszt
  • 150 g rozsliszt
  • 10 g só
  • 75 g disznó vagy libazsír
  • 2 sütőforma, liszt a meghintéshez, illetve zsiradék a kikenéshez

2 kenyeret ad ki

Öntsük le a savanyú káposztáról a levét, és hígítsuk fel vízzel annyira, hogy 300 ml-t kapjunk. Tépkedjük szét kis cafatokra a káposztát. A kovászt, az élesztőt és a káposztás levet keverjük össze és adjuk hozzá a káposztát is, majd adjuk hozzá a liszteket, a sót és a zsírt majd dolgozzuk össze egyenletes tésztává. Jól dagasszuk meg, majd tegyük belisztezett munkafelületre és letakarva kelesszük szobahőmérsékleten 30-40 percig. Közben kétszer, háromszor formázzunk kis cipókat belőle, hogy a megfelelő struktúrájú tésztát kapjunk a végére. Osszuk kétfelé a tésztánkat, és tegyük kizsírozott formába, majd kelesszük újabb 15 percen át. Előmelegített sütőben süssük 250 °C-on 10 percig, a sütő aljára tegyünk egy hőálló tálba vizet, hogy megfelelő páratartalom legyen. Majd csavarjuk le 210 °C-ra és süssük további 35 percen át. Rácsra helyezve hűtsük ki.