Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Ciabatta

A biga kovászhoz

  • 7 g friss élesztő
  • 175-200 ml langyos víz
  • 350 g fehérítetlen finomliszt
  • liszt a meghintéshez

A tésztához

  • 15 g friss élesztő
  • 400 ml langyos víz
  • 60 ml langyos tej
  • 500 g fehérítetlen fehér kenyérliszt
  • 10 ml só
  • 45 ml extra szűz olívaolaj

3 veknire elegendő tészta

Futtassuk fel az élesztőt a langyos vízzel, és egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet. Fokozatosan keverjük bele az élesztőt, és adjunk hozzá még annyi vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk. Ezután dagasszuk meg a tésztát, mindaddig, amíg hólyagos nem kezd lenni, és leválik a kezünkről. Tegyük vissza a keverőtálba, borítsuk be olívaolajjal megkent frissen tartó fóliával, és hagyjuk pihenni meleg helyen legalább 12-15 órára, amíg a tészta megkel, illetve elkezd összeesni. Adjuk a tésztához való élesztőt a langyos vízhez, majd keverjük össze az előzőleg elkészített kovászhoz. A tál aljára tegyünk lisztet, helyezzük bele a tésztát, és fokozatosan adagolva a tejet, keverjük fakanállal bele azt. Dagasszuk a tésztát, amíg egy nagyon nedves állagú, nem gyúrható tésztát kapunk. Keverjük bele a sót és az olívaolajat. Fedjük be enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább 1 1/2-2 óra hosszan vagy amíg a duplájára nem nő. Óvatosan vegyük ki az edényből, a tészta 1/3-át formázzuk belisztezett kézzel hasábbá, majd kicsit lapítsuk le, hintsük meg liszttel, és hagyjuk újabb 30 percen keresztül pihenni. 220 °C-ra előre melegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha az alja ütögetésre tompa, kongó hangot ad, és teteje megpirult, kivehetjük, és helyezzük rácsra, amíg lehűl. Készíthetünk szárított paradicsomos vagy olívabogyós ciabattát is, egyszerűen abban a lépésben, amikor az olívaolajat adagoljuk, adjuk hozzá a kívánt összetevőket is.