Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Pan co’ Santi

Hozzávalók:

  • 400 g kenyérliszt
  • 1/2 csésze mazsola
  • 50 g felaprított dióbél
  • 1 1/4 teáskanál só
  • 3/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 g szárított élesztő
  • finomra őrölt bors
  • 1 1/2 csésze hideg víz

Egy közepes nagyságú edényben keverjük össze a lisztet, a mazsolát, a dióbelet, a sót, a fahéjat és az élesztőt. Adjuk hozzá a vizet, és kézzel, vagy egy fakanál segítségével keverjük jól össze, amíg egy jó ragacsos tésztát kapunk. Amennyiben nem ragad eléggé, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet. Fedjük le, és hagyjuk pihenni 12-18 órán keresztül, amíg a tetején buborékok keletkeznek, és legalább duplájára nem nő a tészta. Egy spatula segítségével vegyük ki a tésztát a tálból, és helyezzük egy liszttel beszórt deszkára, dagasszuk meg, és formázzunk belőle egy cipót. Egy belisztezett konyharuhát helyezzünk a deszkára, majd tegyük rá a kész cipót. Ha még mindig ragacsos lenne, szórjuk meg liszttel vagy darával, és fedjük be a konyharuhával, majd hagyjuk pihenni további 1-2 óra hosszát. Addig kell keleszteni, amíg ha megnyomjuk az ujjunkkal, a tészta nem esik össze. Amennyiben ez történik, kelesszük további 15 percig. Eközben melegítsünk elő a sütőben 240 °C-on egy sütőformát, amelynek teteje is van. Vigyázzunk, amikor beleforgatjuk majd a tésztát, mert forró lesz! A konyharuhából óvatosan fordítsuk bele az edénybe a tésztát, és süssük lefedve először 30 percig, majd a fedő eltávolításával további 15-30 percen keresztül. Amikor elkészült, egy spatula vagy kés segítségével szedjük ki az edényből, és helyezzük rácsra, amíg ki nem hűl.