Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Pane Siocco/Pane sciapo Toscano

Hozzávalók:

  • 550 g fehérítetlen fehér kenyérliszt
  • 350 ml forrásban lévő víz
  • 15 g friss élesztő
  • 60 ml langyos víz

A kovászhoz 175 g lisztre öntsük rá a forrásban lévő vizet, hagyjuk állni, majd alaposan keverjük össze, takarjuk le, és pihentessük 10 percig. Közben a langyos vízben olvasszuk fel az élesztőt, majd adjuk a kovászhoz. A maradék liszt fokozatos hozzáadásával gyúrjuk össze a tésztát, és dagasszuk addig, amíg ruganyos, lágy, a kezünkről leváló tésztát kapunk. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, és fedjük be olívaolajjal bekent fóliával, majd hagyjuk megkelni 1-1 1/2 órán keresztül, vagy amíg duplájára nem nő. Amikor megkelt, borítsuk lisztes deszkára, formázzuk cipóvá, majd a széleket hajtogassuk a közepe felé, és tapasszuk le. Sima felével helyezzük sütőlemezre, újból fedjük le beolajozott frissen tartó fóliával, és kelesszük újabb fél óráig. Ha megkelt, lapítsuk le a felére, és borítsuk be egy nagy tállal, majd hagyjuk még egyszer megkelni fél órán keresztül. Eközben melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és legalább 30-35 percig süssük. Miután elkészült, helyezzük rácsra, hogy kihűljön.