Bunge receptek margarinra

(4 személyre)






Bords Eve
Füstölt halkrém édes uborkával




Hozzávalók:
30 dkg füstölt makréla
15 dkg Bords Eve margarin
1 citrom
1 evőkanál mustár
fél csokor snidling
tengeri só
édes csemegeuborka

A halat kifilézzük és villával összetörjük. Összekeverjük a margarinnal, az apróra vágott snidlinggel, majd citromlével, mustárral, esetleg kevés sóval ízesítjük. Kenyérre kenve, vékonyan felkarikázott uborkával tálaljuk.



Kaviár snidlinges-krémsajtos margarinnal



Hozzávalók:
10 dkg Bords Eve margarin
10 dkg krémsajt
1 csokor petrezselyem
1 citrom
1 doboz lazackaviár

A snidlinget apróra vágjuk. A margarint kikeverjük a krémsajttal. Hozzáadjuk a snidlinget, kevés sót és pár csepp citromlevet. Bagettre kenjük, és a tetejére egy-egy kanál kaviárt teszünk.



Rénszarvassonkakrém



Hozzávalók:
20 dkg rénszarvassonka (bármilyen más füstölt vagy szárított sonkával helyettesíthető)
10 dkg Bords Eve margarin
5 dkg krémsajt
fehérbors
1 teáskanál csípős mustár

A sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a krémsajttal és a margarinnal. Kevés csípős mustárral, fehérborssal, esetleg csipet sóval ízesítjük.



Joghurtos margarinkrém apró rákokkal



Hozzávalók:
10 dkg Bords Eve margarin
3 evőkanál görög joghurt
1 csokor petrezselyem
fél tálca vízitorma
tengeri só
fehérbors
30 dkg konzerv koktélrák

A margarint a joghurttal, a citromlével, kevés sóval és fehérborssal simára keverjük. Barna kenyérre kenjük, tetejére lecsepegtetett rákot és pár szál vízitormát teszünk.



Sokmagos-zöldfűszeres margarinkrém



Hozzávalók:
10 dkg Bords Eve margarin
10 dkg sajtkrém
3 dkg tökmag
3 dkg napraforgómag
3 dkg dió
3 szál petrezselyem
2 szál kakukkfű
tengeri só

Az olajos magokat apróra törjük, a zöldfűszereket finomra vágjuk. Összekeverjük a sajtkrémmel és a szobahőmérsékletű margarinnal. Kevés sóval, esetleg fehérborssal ízesítjük. Szalámik vagy sajtok alá kenve is kitűnő.