Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Knackerbröd

Hozzávalók:

  • 450 g rozsliszt
  • 1 kk só
  • 50 g zsiradék (margarin, olaj, vaj)
  • 20 g friss élesztő
  • 275 ml langyos víz
  • 75 g búzakorpa

8 ropogós lapot ad ki

Rozsos ízű, hagyományos svéd ropogós lepény.

Zsírozzunk ki két tepsit. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Egy tálban keverjük össze a rozslisztet a sóval, majd morzsoljuk el vele a zsiradékot, az élesztőt, és adjuk hozzá a langyos vizet. Dagasszuk tésztává, majd keverjük bele a korpát. Dagasszuk a belisztezett munkafelületen addig, amíg ruganyos tésztát kapunk. Majd ezután osszuk el a tésztát 8 egyforma darabra, és sodrófánk segítségével, belisztezett munkafelületen nyújtsuk ki mindegyiket kb. 20 cm-es koronggá. Helyezzük a korongokat a tepsibe, egyre 2 korong fér el, és szurkáljuk meg őket villával. Egy 4 cm-es tésztakivágóval szúrjuk ki a közepüket. Az előmelegített sütőben süssük őket 15-20 percig, illetve amíg megpirulnak és ropogósak lesznek.