Sütibeállításokkal kapcsolatos információk
Mi a cookie (süti)?

A cookie-k ("sütik") - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.bordseve.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.

A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére ("Munkamenet" sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során ("Tartós" sütik) "megjegyzi" a felhasználót.

A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.bordseve.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.

Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.

Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.

Vinschgaui Paarl

A kovászhoz

  • 220 g rozsliszt
  • 200 ml víz (30 °C)
  • 5 g élesztő

A tésztához

  • a kovász
  • 500 g rozsliszt
  • 280 g búzaliszt
  • 900 ml víz
  • 20 g élesztő
  • 20 g só
  • 10 g római kömény
  • 5 g kömény
  • 5 g görögszéna-mag

Az élesztőt futtassuk fel langyos vízben, adjuk hozzá a többi hozzávalót, hagyjuk 5 percig állni, majd alaposan dolgozzuk össze. Fedjük le, és meleg helyen hagyjuk megkelni a tésztát legalább fél órán keresztül. Adjuk hozzá a további összetevőket, és készítsünk belőle egy lágy tésztát, szórjuk be rozsliszttel, és hagyjuk további 10-15 percig pihenni. Készítsünk 80-100 g súlyú cipókat, párban, vagy egyenként helyezzük sütőlapra, és hagyjuk további 30-45 percig nyugodni. 220 °C -ra előmelegített sütőben süssük 45 percig.